KAKO SU OVE TVRTKE UŠTEDILE NA POTROŠNJI GORIVA?

Koristile su nove tehnologije Raptor fleet sustava…

Raptor fleet je sustav za nadzor vozila i plovila kojeg koristi više od 500 tvrtki u Hrvatskoj u svrhu upravljanja svojom flotom i smanjenju troškova.

Sustav koristi najnovije tehnologije kojima omogućuje korisnicima uvid u veliku lepezu izvještaja o kretanju vozila i načinu vožnje vozača. Funkcijama poput eko profila vozača, automatskog educiranja vozača ekonomičnoj vožnji i izvještaja načina vožnje sa prosječnim potrošnjama goriva po vozačima, ostvaruju se konkretne uštede na troškovima voznog parka korisnika uz značajan doprinos sigurnosti vožnje.

Korištenjem RAPTOR fleet sustava, tvrtke optimiziraju troškove i korištenje voznog parka te ostvaruju sljedeće benefite:

  • do 20 % smanjenje dnevne kilometraže – istraživanja i analize su pokazali da se nakon ugradnje sustava nadzora voznog parka, drastično smanjilo korištenje vozila u privatne i neposlovne svrhe
  • produženi servisni intervali na vozilima
  • oko 15% smanjenje troška održavanja voznog parka

Raptor d.o.o. analizirao je rezultate prema kojima su njegovi korisnici povećali sigurnost djelatnika (sigurna vožnja):

  • do 16 % smanjenje prosječne brzine kretanja
  • do 75 % smanjenje prekoračenja brzine – vozači se pridržavaju ograničenja brzine, što utječe i na smanjenje prosječne potrošnje goriva, ekonomičnijom vožnjom vozača ostvarili su sljedeće uštede:
    • do 9 % smanjenje potrošnje goriva po prijeđenom kilometru – ekonomičnijom vožnjom smanjuje se prosječna potrošnja goriva, ujedno utječući i na produženje vijeka trajanja vozila, odnosno troškova servisa
    • do 25 % smanjenje ukupnih troškova goriva – postotak uštede ovisi i o djelatnosti korisnika

Koristeći GIS komponentu sustava i s velikom bazom geo zona/točki interesa (trgovački lanci, benzinske postaje, ljekarne…) u Raptor fleet sustavu, korisnici jednostavnije prate posjećenost po lokacijama od interesa te se samim tim povećava efikasnost djelatnika na terenu:

  • 10-20 % procijenjeno povećanje efikasnosti rada djelatnika – osim smanjenja troškova goriva i servisa, istraživanje je pokazalo da uvođenje sustava nadzora voznog parka direktno utječe i na povećanje produktivnosti djelatnika (pogotovo trgovačkih putnika, prodajnih predstavnika, dostavljača …)

 

Što kažu korisnici sustava:

“Uvođenjem RAPTOR fleet sustava isti nam je omogućio smanjenje troškova goriva i održavanja te bespotrebnu telefonsku komunikaciju s djelatnicima na terenu.”

Filip Babić, prokurist – PALIR d.o.o.

 

“Tvrtka RAPTOR ponudila nam je besplatni probni rok, kako bi se na vlastitom primjeru uvjerili u sve funkcionalnosti i prednosti korištenja RAPTOR fleet sustava. Obzirom na način korištenja voznog parka, predstavnik tvrtke RAPTOR ponudio nam je paket koji u potpunosti zadovoljava sve naše potrebe za nadzorom vozila.”

Anica Klarić, voditelj veleprodaje – BOSO d.o.o.

 

“Sustav satelitskog nadzora vozila ugradili smo u rujnu 2018. godine te ga svakodnevno koristimo kako bismo optimizirali dostave prema našim maloprodajnim trgovinama. Najčešće ga koristimo za kontrolu prijeđenog puta, vrijeme vožnje, radno vrijeme kao i kontrola potrošnje goriva. Tvrtka RAPTOR nam je dodatno olakšala rad u sustavu na način da su sve naše maloprodajne trgovine importirali u sustav kao geo zone (točke od interesa) te prema njima vodimo analizu vremena dostave prema određenoj poslovnici.”

Hrvoje Ledenko – voditelj voznog parka – BAKMAZ d.o.o.

 

“DAJAKOVIĆ d.o.o. koristi Raptor fleet sustav za upravljanje voznim parkom od lipnja 2018. godine. Upravljanje voznim parkom bi bilo nemoguće bez RAPTOR fleet sustava kojim se omogućava praćenje vozila u realnom vremenu i optimizaciju istih. Pomoću Raptor fleet sustava vodimo evidenciju radnih sati vozača, prijeđeni put kao i potrošnju goriva.”

Dario Dajaković – član uprave – Dajaković d.o.o.

 

“RAPTOR fleet je odlično rješenje za nadzor temperaturnog režima u svim vozilima kao i alarmiranje u realnom vremenu u slučaju nepravilnosti. Sustav nam omogućava potpunu kontrolu obilaska dostavnih mjesta s vozilima naše tvrtke ili vozilima podvozara. Velika pohvala IT odjelu koji nam je u jako kratkom vremenu dopunio tražene opcije u sustavu, sukladno svim našim zahtjevima.”

Vedran Gracin – direktor operativnih poslova – MEDILAB d.o.o.

Uštedite i vi…

Više o Raptor Fleet sustavu možete pogledati na www.raptor-fleet.com